Вівторок , 19.03.2024

Майже весна: після Стрітення на Тернопільщині потепліє

Потужний антициклон прямує у напрямку України. Як повідомила синоптик Наталка Діденко, внаслідок його впливу вихідними спостерігатиметься суха, сонячна погода, а також ймовірні тенденції до потепління.

Упродовж доби на Тернопільщині ймовірні незначні заморозки, – попереджають метеорологи. Проте упродовж вихідних мінусову температуру замінять незначні плюси.

«На Стрітення, 15 лютого, потужний антициклон на ім`я Dorit підсушить повітря у більшості країн Європи. Там переважно буде сухо, сонячно та тепло. Лише циклон південніше Туреччини закине хмарність з опадами на Балкани та південь Італії. Маленький скромний фронтик з півночі також закине хмари в Україну. Тому в нас упродовж доби на фоні переважаючої сухої погоди десь, ймовірно, вирветься невеликий мокрий сніг чи дощ. Завтра в Україні: вночі -1-4, вдень очікується +1+4 градуси. Потепління варто чекати уже вихідними. Тому раджу в неділю закинути всі домашні та робочі справи, все, що потребує закритого приміщення, і піти на вулицю. Буде теплий сонячний день», – повідомила синоптик Наталка Діденко.

За попередніми прогнозами метеорологів, друга половина лютого буде дещо теплішою. Хоча зима наразі не прощається, пише “ЗЗ”.