П’ятниця , 26.04.2024

Як правильно вибрати насіння для городу

Питання вибору насіння є вкрай важливим у сільському господарстві, адже саме від якості посівного матеріалу і його обробки безпосередньо залежить майбутній урожай.

Ринок ПОСІВМАТ щорічно збільшується, і його асортимент вражає уяву. В такому різноманітті легко розгубитися, якщо не знати основних правил вибору насіння і критеріїв, яким вони повинні відповідати.

Насіння для городу: вибираємо найкраще Підібрати відповідний сорт городньої або декоративної культури буває досить складно з огляду на їх різноманіття. При виборі велике значення мають такі показники:

Урожайність. Багато хто вибирає високоврожайні сорти і в підсумку розчаровуються в результатах, так як для отримання багатого врожаю такі рослини вимагають особливого догляду і високородючих грунтів.  При виборі сорту в першу чергу слід оцінити склад грунту на ділянці, його зволоженість і правила догляду за тією чи іншою культурою, щоб підібрати найбільш підходящий вид рослини. Часто низьковрожайні сорти є більш родючими, так як здатні рости в несприятливих умовах і невибагливі до догляду.

Витривалість. Від стійкості конкретного сорту рослини до захворювань, шкідників і інших несприятливих зовнішніх факторів, включаючи температурні перепади, тим вище шанси городника отримати від нього урожай. Останнім часом зростає популярність гібридних культур, так як методами ретельної селекції їх витривалість вдалося підвищити в рази.

Зберігання. При виборі сорту насіння важливим показником є ​​терміни зберігання отриманих з вирощених рослин плодів. Особливе значення цей параметр має при підборі посівного матеріалу культур, призначених для тривалого зберігання, так як тільки при високому рівні лежкості вони не втратять своїх смакових якостей і не зіпсуються.

Кількість. Розрахунок необхідної кількості насіння можна зробити тільки шляхом планування посівів на ділянці. Докладний план дозволить використовувати навіть невеличкий клаптик землі найбільш раціонально, і заощадити на придбанні ПОСІВМАТ.

Якість. Насіння гібридів мають на упаковці маркування F1 і вважаються більш якісними. Їх вартість вище, ніж у звичайного насіннєвого матеріалу, проте, стійкість культури до хвороб і її врожайність практично завжди покривають додаткові витрати. Більш того, гібридні сорти відрізняються високою схожістю, врожайністю, швидкістю дозрівання, і приємним зовнішнім виглядом плодів.

Районування. Багато насіння призначені для висіву в конкретних кліматичних зонах і умовах. Екзотичне тропічна рослина, на жаль, ніколи не дасть плодів в північних регіонах з суворими зимами і швидше за все загине вже в перший рік після посадки. Районовані сорти городніх культур, пристосовані до певних умов вирощування дадуть урожай практично з 100% вірогідністю.

Обробка. Для посилення корисних властивостей, схожості і стійкості насіння виробники виробляють їх додаткову обробку. У продажу представлені дражировані, інкрустовані і навіть гелієві насіння, застосування яких значно збільшує шанси отримати урожай навіть при несприятливих умовах. Додатковим фактором є протруювання насіння спеціальними препаратами.

У разі використання необробленого посівного матеріалу протравлювати його потрібно самостійно, додатково купивши необхідний засіб.

Подібні склади в широкому асортименті пропонує компанія Океанінвест на своєму сайті oceaninvest.ua, а підібрати потрібний препарат можна за допомогою спеціального мобільного додатку.

Виробник. У більшості випадків насіння закордонного виробництва є більш якісними, ніж вітчизняні, проте на ринку дуже багато підробленої продукції. При покупці важливо перевірити маркування на упаковці, терміни придатності, посіву і висадки. Уберегтися від придбання підробки і неякісного насіння допоможе вибір продукції від відомих виробників в спеціалізованих точках продажу.