Субота , 27.04.2024

Розумний годинник Samsung Galaxy Watch. Чи потрібен він вам?

Варто сказати пару слів про використання смарт-годинників взагалі, для чого воно потрібне?

Зрозуміло, сценарії використання у всіх можуть бути різні, але можна з упевненістю сказати що в 90% випадків годинник використовується як «другий екран» до смартфона. Моделей є безліч, в цьому переконатись можна тут. Але Samsung Galaxy Watch стоїть завжди окремо.

годинники

Основні функції смарт-годинника

Наперед варто зазначити наступне. Можна помітити, що залишкова вартість досить недешевих годинників, на жаль, прагне до нуля. Практично неробочий зарядник, вигорілий частково екран, батарея, що тримає заряд всього один день, і протертий до дірок ремінець — продати таке неможливо, думається, навіть смартфон 1.5 річної давності мав би набагато кращий стан і ціну, не кажучи про звичайних «класичних» годинників. На жаль, в плані апгрейду, смарт-годинник «іграшка» практично одноразова.

А тепер про хороше. Samsung Galaxy Watch – це новий продукт, подивимося які функції пропонують сьогодні сучасні виробники смарт-годиннників. Наприклад:

  1. 3 ‘або 1.2’ екран з роздільною здатністю 360х360 і склом Gorilla Glass
  2. Батарея 472 мАг або 270 мАг, в залежності від моделі. 
  3. Заявлений час роботи для моделі з «великим» акумулятором до 6 днів (в реальності буде ймовірно менше, але все одно непогано).
  4. 4Гбайт флеш-пам’яті, з якої користувачеві доступно приблизно 2.5Гб (можна зберігати, наприклад, музику)
  5. З’єднання по Bluetooth або WiFi- Різні рецептори (акселерометр, барометр, датчик пульсу)
  6. Наявність GPS
  7. Наявність NFC (підтримка Samsung Pay, теоретично годинами можна платити в магазині)
  8. Опціональна підтримка LTE, що дозволяє бути онлайн навіть за відсутності смартфона (можна наприклад слухати музику онлайн під час пробіжки)
  9. Наявність датчика освітленості
  10. Безпровідна зарядка.

годинник Samsung Galaxy WatchОдним з ключових елементів дизайну Samsung є широке кільце навколо екрану (bezel), яке використовується для прокрутки. Рішення спірне — і звичайний свайп пальцем на сучасних екранах працює цілком добре, так що ніякої користі кільце не додає, зате займає багато місця.

Поворот безеля або свайп пальцем на головному екрані вліво показує останні нагадування (пошта, SMS, повідомлення додатків), поворот або свайп вправо показує різні «віджети» – барометр, вимірювач пульсу, календар, фітнес-трекер тощо.

смарт-годинник

За сучасною модою, годинник має безліч фітнес-функцій. Облік калорій, серцебиття, різні види тренувань, ведення логу випитої води або кави тощо. Тобто, цей годинник, напевне, згодиться багатьом, навіть немолодим користувачам.