Субота , 27.04.2024

У Тернополі урочисто засвітили головну ялинку міста

19 грудня, у День Святого Миколая Чудотворця, на Театральному майдані Тернополя запанувала  по-справжньому новорічно-різдвяна атмосфера, адже тут запалили святкові вогні головної ялинки міста.

ялинка у Тернополі

Урочистості на Театральному майдані розпочалися із освячення Різдвяної шопки, пише Терноград з посиланням на прес-службу міськради.

Після цього тернопільські пластуни передали міському голові Сергію Надалу Вифлеємський вогонь миру , який є свідченням Божої благодаті для усього людства.

«Я сердечно вітаю усіх вас зі Святом Миколая – днем, який нагадує нам, що добро є і що мрії збуваються. Вже традиційно, разом з запаленням вогнів головної новорічної ялинки міста, ми освячуємо Різдвяну шопку, яка є посланням надії та  любові і символізує, що зовсім скоро настане Різдво Христове, – наголосив Сергій Надал. – А цей благодатний Вифлеємський вогонь, який є символом любові та єдності, нехай дарує Україні мир над головою. Я бажаю всім нам у ці дні здоров’я і Божої ласки, а також закликаю не забувати та молимося за наших захисників, які щодня ризикують своїм життям, щоб над нами було мирне небо».

Під час святкування на Театральному майдані лунали колядки,віншування, а також для присутніх виступали місцеві музичні гурти та мистецькі колективи.

Нагадаємо, цього року у Тернополі встановлена штучна ялинка висотою 18,5 м, прикрашена 3D-ілюмінацією з різноманітними  світловими функціями. Святковими вогнями у місті засвітилися також водограї та вулиці Гетьмана П. Сагайдачного, В. Чорновола і Валова.