Субота , 27.04.2024

Як вибрати якісний диван?

Вибір дивана — вкрай важлива задача для кожної людини, адже в більшості квартир саме дивану відводиться роль центру домашньої атмосфери.

Від його естетичної складової і комфортабельності залежить затишок вашого будинку і гармонійність обстановки. Для початку визначтеся, чи потрібен вам звичайний диван у вітальню або ж диван-ліжко для спальні.

диван у вітальню

Сучасні виробники випускають безліч різних видів диванів, які можуть істотно відрізнятися своєю конструкцією, формою і дизайном. На які ж особливості звертати увагу в першу чергу?

  • Каркас. Це основа дивана — від якості і матеріалу каркаса залежить надійність меблів і термін експлуатації. Найкраще вибирати диван з металевим каркасом, але якщо ви прихильник екологічно чистих матеріалів, тоді сучасний ринок меблів надає до вибору величезну різноманітність різних моделей дерев’яних диванів — зокрема, найкраще показують себе у плані надійності та довговічності дуб і бук. Дивани з цієї деревини стануть відмінним доповненням до меблів в скандинавському або східному стилях. Меблі преміум-класу виготовляється з якісного червоного дерева, але такі дивани досить дорого коштують;
  • Наповнювач. Найчастіше, сучасні виробники вибирають для наповнення диванів такі штучні матеріали, як піна і поролон. Також, популярністю користуються пружинні блоки — особливо вони відмінно показують в себе в якості основи для спальних диванів. Обов’язково звертайте увагу на ортопедичні якості дивана — від них залежить комфортабельність вашого сну, так що в першу чергу звертайте увагу на наповнювач. Останнім часом, високою якістю і практичністю відрізняються поролонові моделі диванів — вони дуже м’які і вкрай комфортні, крім того вони гіпоалергенні. Єдиним мінусом таких диванів можна назвати швидку зношуваність. Серед покупців особливо популярні стали дивани з латексної піною — завдяки структурі, що складається з безлічі мікропор, вона володіє чудовими ортопедичними властивостями і прослужить вам десятиліттями;
  • Оббивка. Найбільш дорогими та естетично привабливими є меблі з оббивкою з натуральної шкіри — вони дуже надійні і приємні на дотик, крім того якісна шкіра здатна зберігати новий вид протягом довгих років. Якщо ви вирішили купити диван, і ваш бюджет обмежений, тоді можете доглянути моделі з оббивкою зі шкірозамінника. Проте, широку популярність останнім часом набули моделі з шеніловою, жаккардовою і гобеленовою оббивкою — вони дуже приємні на дотик, а також дуже зносостійкі, так що прослужать вам в якості приємної основи для сну протягом багатьох років.

Найширший вибір диванів на будь-який смак та гаманець доступний за посиланням: https://delavega.ua/ru/divany. Обирайте диван для себе та подаруйте своєму дому комфорт та гармонію відпочинку на довгі роки.