Неділя , 28.04.2024

Легенда українського футболу Ігор Беланов: Два роки поспіль карають Левандовського

Екс-нападник збірної СРСР, володар «Золотого м’яча» 1986 року Ігор Беланов не погодився з підсумками голосування за приз у 2021 році.

Володарем нагороди всьоме у своїй кар’єрі став форвард «ПСЖ» Ліонель Мессі. Нападник «Баварії» Роберт Левандовський посів 2-е місце.

«Я був трохи шокований результатами. Незрозуміло, якась гегемонія Мессі йде. Все, що відбувається, для мене дещо незрозуміло — двічі кидають Левандовського, це неправильно. Я був на 100% впевнений, що “Золотий м’яч” віддадуть Левандовському, пише Терикон.

Зі всієї поваги до Мессі, це унікальний футболіст, але після того, що сталося, я починаю сумніватися, що хтось не втручається у це голосування. Два роки поспіль людину [Левандовського] так карати не можна, тим більше що вона два роки поспіль була найкращою.

Якщо вони так хочуть підносити Мессі, то могли б нагородити двох переможців — за минулий рік і цей — нікому не було б прикро. Мені здається, це було б справедливо, було б чудово. А так, церемонія пройшла добре, все красиво, але я засмучений, що з хлопцем так зробили. Я навіть тепер не знаю, як він гратиме, його має або сильно завести, або засмутити, повинен бути стимул.

Мессі виграв у 2021 році Кубок Америки — так вручайте йому нагороду найкращого гравця світу, але тут все ж таки «Золотий м’яч» треба показати себе в Європі. Він майже півроку не грав, до ПСЖ прийшов, то один матч пропускає, то відпочиває, по суті, не показав себе. Я б не сказав, що це його найкращий рік.

Я дивився телебачення, там сказали, що обікрали людину, але ми так втратимо цінність «Золотого м’яча». Вже незрозуміло, що потрібно вигравати для того, щоб здобути цю нагороду. Що ще потрібно було зробити Левандовськи, адже він побив рекорд Герда Мюллера, забив купу м’ячів».

Читайте також:
Ліонель Мессі знову здобув «Золотий м’яч”